Trwa ładowanie...
12 grudnia 2015, 08:32

Dlaczego warto jeść jajka zielononóżki?

Podobno najsmaczniejsze jajka znoszą szczęśliwe kury. Nic dziwnego, że błyskawicznie rośnie popularność tych, które składają zielononóżki kuropatwiane, wiodące znacznie przyjemniejsze życie niż ich kuzynki tłoczące się w ciasnych klatkach.

Dlaczego warto jeść jajka zielononóżki?Źródło: Shutterstock
d2hsdwc
d2hsdwc

Są hodowane na wolnym wybiegu i odżywiają się naturalną paszą, dzięki czemu ich jajka zadowolą nie tylko podniebienie, ale również zapewnią solidną dawkę witamin i mikroelementów, dostarczając przy okazji znacznie mniej cholesterolu niż te od „zwykłych” niosek.

Prawdopodobnie dzisiaj nie zajadalibyśmy się

d2hsdwc
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2hsdwc
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj