Puszysty omlet z pomidorkami i serem feta
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 3 jajka
- 50 g sera feta
- 3-4 pokrojone pomidorki koktajlowe
- 1/2 natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- odrobina oliwy lub masła do smażenia
Pomidorki pokroić, natkę posiekać, a ser pokruszyć na mniejsze kawałki (odcedzając wcześniej ewentualną zalewę).
Jajka ubić na puszystą masę, w trakcie doprawić solą i pieprzem. Jajeczną masę wylać na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię.
Następnie dodać pomidorki i fetę. Zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem, aż jajka się zetną.
Przełożyć na talerz i posypać natką.
Omlet wedle uznania można wzbogacić o inne pasujące składniki, np. czarne lub zielone oliwki.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze