Pulpeciki w sosie koperkowym. Najlepszy przepis na rodzinny obiad
Najlepszy przepis na pyszny sos koperkowy do pulpecików, pieczonego mięsa, kotletów rybnych czy młodych ziemniaczków. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga wyszukanych składników.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso wyrobić z jajem, bułką tartą, sola i pieprzem i mieloną papryką.Dodać posiekany ząbek czosnku.
- Z masy uformować nieduże pulpety.
- W rondlu zagotować bulion. Włożyć pulpety, dodać obrana i startą na tarce marchewkę.
- Gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 15 min.
- Łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do pulpetów i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietanę oraz posiekany koperek.
- Podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl