Pulpeciki w sosie koperkowym. Najlepszy przepis na rodzinny obiad
Najlepszy przepis na pyszny sos koperkowy do pulpecików, pieczonego mięsa, kotletów rybnych czy młodych ziemniaczków. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga wyszukanych składników.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Mięso wyrobić z jajem, bułką tartą, sola i pieprzem i mieloną papryką.Dodać posiekany ząbek czosnku.
- Z masy uformować nieduże pulpety.
- W rondlu zagotować bulion. Włożyć pulpety, dodać obrana i startą na tarce marchewkę.
- Gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 15 min.
- Łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do pulpetów i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietanę oraz posiekany koperek.
- Podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze