Przepyszna zupa kalafiorowa z mięsną wkładką. Palce lizać
Smaczna i aromatyczna propozycja na obiad. Jak przygotować prostą zupę z kalafiora? Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę obierasz, smażysz w garnku na rozgrzany maśle. Następnie wlewasz wodę, dodajesz kalafiora podzielonego na różyczki i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujesz około 20 minut.
- Po tym czasie wrzucasz kostkę warzywną, wsypujesz sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wlewasz śmietanę, dodajesz pokrojone na małe kawałki kabanosy i zagotowujesz.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl