Trwa ładowanie...
d3ef7g5
oprac. Katarzyna Gileta

Przepyszna wersja naleśników. Mogą zastąpić deser

Przepis

Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem budyniu. Są tak pyszne, że będziecie je smażyć codziennie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d3ef7g5
2.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Rodzaj diety:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki

Składniki na ciasto naleśnikowe:

  • 2 szk. mąki pszennej
  • ½ szk. wody gazowanej
  • 1 szk. mleka
  • sól
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 jajko

Składniki na farsz:

  • 25 dag twarogu półtłustego zmielonego
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szk. mleka
Przepis
  • Jedną szklankę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy budyń z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, rytmicznie mieszając żeby nie powstały nam grudki.
  • Budyń studzimy, następnie miksujemy mikserem z twarogiem.
  • Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier, wbijamy jajko, wlewamy wodę i stopniowo mleko.
  • Mieszamy łyżką lub miksujemy mikserem. Smażymy naleśniki.
  • Każdy naleśnik smarujemy masą budyniowo-twarogową i składamy naleśniki w trójkąty.
  • Jeżeli jest konieczność, możemy rozgrzać w piekarniku lub mikrofali.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Przepyszna wersja naleśników. Mogą zastąpić deser
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d3ef7g5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
Więcej tematów
d3ef7g5