WP
Przepisy kuchni niemieckiej: ciasto biszkoptowo-migdałowe oraz zupa dyniowo-marchwiowa

Przepisy kuchni niemieckiej: ciasto biszkoptowo-migdałowe oraz zupa dyniowo-marchwiowa

Wbrew stereotypowym opiniom kuchnia niemiecka nie sprowadza się tylko do golonki z piwem, strudlem jabłkowym czy sałatkami ziemniaczanymi. Leo Walotek-Scheidegger i Martin Pape przygotowali w "Dzień Dobry TVN" niemieckie przysmaki. W ich menu znalazła się bagietka z krabami z Morza Północnego, bułka z matiasem, ciasto cioci Eryki, smoothie z jarmużu oraz zupa dyniowo-marchwiowa
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
WP

Wbrew stereotypowym opiniom kuchnia niemiecka nie sprowadza się tylko do golonki z piwem czy sałatki ziemniaczanej. Leo Walotek-Scheidegger i Martin Pape przygotowali w "Dzień Dobry TVN" niemieckie przysmaki. W ich menu znalazła się bagietka z krabami z Morza Północnego, bułka z matiasem, ciasto cioci Eryki, smoothie z jarmużu oraz zupa dyniowo-marchwiowa.

Zobaczcie przepis na ciasto biszkoptowo-migdałowe ciotki Eryki.

WP

Składniki:

120 g masła,4 łyżki śmietany (18 proc. do sosów),120 g cukru, 150 g posiekanych migdałów, spód biszkoptowy. Przygotowanie:

Rozpuszczamy masło. Dodajemy śmietanę, a następnie cukier, mieszamy aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy migdały, mieszamy aż po chwili otrzymujemy równomierną masę. Masę układamy na spodzie biszkoptowym. Tak przygotowane ciasto wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy około 18-20 minut - do momentu, gdy masa się zarumieni. Podajemy po ostygnięciu.

Rozgrzewający krem pomarańczowo-marchwiowy

WP

*Najlepsze dodatki do smoothies *

Pierogi z ananasa

Zobacz też: NAJLEPSZE DIETY 2016

WP
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP