Trwa ładowanie...

Przepis na ciasto na pierogi z dwóch składników. To wegański i tani sposób na idealną konsystencję

Prosty i tani przepis na wegańskie ciasto na pierogi. Wystarczy odmierzyć dwa składniki w idealnych proporcjach, aby uzyskać idealną konsystencję.

Przepis na ciasto na pierogi z dwóch składników. To wegański i tani sposób na idealną konsystencjęŹródło: 123RF
d208co8
d208co8

Nie jest tajemnicą, że domowe pierogi są zawsze lepsze od kupnych. Wiele osób rezygnuje jednak z ręcznego lepienia pierogów w obawie o uzyskanie ciasta o nieodpowiedniej konsystencji. W artykule zamieściliśmy wegański przepis ciasto z zaledwie dwóch składników. Masa będzie łatwo się wałkować, a pierogi nie powinny skleić się po ugotowaniu.

Przepis na wegańskie ciasto na pierogi

Składniki
3 szklanki mąki z górką
1 szklanka wrzątku

Sposób przygotowania

  • Wysypujemy mąkę, którą następnie wylewamy na dobrze osoloną wodę (powinna być gorącą, ale nie wrzącą!)
  • Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, następnie przekładamy je na blat i zagniatamy (jeśli ciasto będzie zbyt gorące możemy zrobić przerwę)
  • Zagniatamy ciasto na gładką masę, następnie zawijamy w folię i odkładamy na kilka minut.
  • Dzielimy ciast na mniejsze części, wałkujemy cienki i lepimy pierogi.
  • Wrzucamy gotowe pierogi na osoloną, wrzącą wodę i gotujemy kilka minut od ponownego zagotowania. Pierogi z tego ciasta nie powinny się skleić.

Smacznego!

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d208co8
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d208co8
Więcej tematów