- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 80 g sera białego trzykrotnie mielonego
- 80 g masła orzechowego
- 50 g cukru pudru
- 1/2 szklanki płatków pszennych z otrębami
- 50 g czekolady mlecznej
Przepis
Czekoladę roztapiamy, dodajemy połowę płatków, dokładnie mieszamy. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem i masłem orzechowym, chłodzimy. Do słoiczka dajemy porcję płatków z czekoladą, na to warstwa kremu orzechowego, kolejno płatki bez dodatku czekolady - czynność powtarzamy do wykończenia składników. Podajemy mocno schłodzone!
Przepis
Przepis poleca autorka bloga Ostra na Słodko, współpracująca z marką Lubella.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl