Pizzetki z warzywami. Fantastyczny pomysł na piknik
Pizzetki, czyli mini pizze z warzywnym lub mięsnym farszem, świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąska do pracy, na wycieczkę czy piknik. Są pyszne, proste do przygotowania, a przepis możemy dowolnie modyfikować, dodając swoje ulubione składniki.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni.
- Drożdże rozcieramy z fruktozą, dodajemy wodę, mąkę wymieszaną z solą i oliwę z oliwek. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 minut.
- Ciasto dzielimy na cztery części i formujemy krążki pizzowe.
- Na wierzchu układamy warzywa. Pieczemy 10 minut.
- Po wstawieniu pizzetek do piekarnika zmniejszamy temperaturę do 200 stopni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl