Trwa ładowanie...
d3fqme3

Odkryj tajskie smaki. Pikantna owocowa sałatka Darii Ładochy

Przepis

Sałatka owocowa kojarzy nam się z deserem. Zazwyczaj przygotowujemy ją w wersji na słodko. Jednak Daria Ładocha proponuje sałatkę owocową na ostro z dodatkiem chili i suszonych krewetek. Macie odwagę spróbować?

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Odkryj tajskie smaki. Pikantna owocowa sałatka Darii Ładochy
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
  • 3 papryczki chili
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 czerwone jabłko, pokrojone w kostkę o długości boku około 3cm
  • 1 szklanka czarnych winogron
  • ½ zielonego jabłka, pokrojonego w kostkę o długości boku około 3cm
  • 100 g ananasa, pokrojonego w kostkę
  • 10 pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka suszonych krewetek, namoczonych w wodzie
  • kilka liści świeżej mięty
Przepis
  • Chili utrzyj w moździerzu na gładką masę.
  • Dodaj suszone krewetki, a następnie sok z limonki, cukier i sos rybny.
  • Wszystkie owoce ułóż na półmisku i polej przygotowanym sosem. Udekoruj liśćmi świeżej mięty.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Przepis pochodzi z ebooka Darii Ładochy "Kuchnia tajska bez thaiemnic".

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Odkryj tajskie smaki. Pikantna owocowa sałatka Darii Ładochy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3fqme3

Podziel się opinią

1
Share
d3fqme3
d3fqme3
d3fqme3
d3fqme3
Więcej tematów
d3fqme3