Pierś kurczaka pod serową pierzynką. Przekonaj się, jakie to pyszne
Smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pieczona pierś z kurczaka z pieczarkami i serem. Tak przygotowane mięso jest soczyste i miękkie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam kroję na duże plastry, nacinam w kratkę. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C.
- Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju, Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Przed końcem smażenia doprawiam pieprzem oraz solą, wlewam ketchup oraz musztardę i dwie minutki jeszcze smażę.
- Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku upieczonego mięsa i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
- Chwilkę jeszcze zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl