Pierś kurczaka pod serową pierzynką. Przekonaj się, jakie to pyszne
Przepis
Smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pieczona pierś z kurczaka z pieczarkami i serem. Tak przygotowane mięso jest soczyste i miękkie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
2.3
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam kroję na duże plastry, nacinam w kratkę. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C.
- Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju, Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Przed końcem smażenia doprawiam pieprzem oraz solą, wlewam ketchup oraz musztardę i dwie minutki jeszcze smażę.
- Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku upieczonego mięsa i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
- Chwilkę jeszcze zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Pierś kurczaka pod serową pierzynką. Przekonaj się, jakie to pyszne
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.