Pierś kurczaka pod serową pierzynką. Przekonaj się, jakie to pyszne
Smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pieczona pierś z kurczaka z pieczarkami i serem. Tak przygotowane mięso jest soczyste i miękkie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Mięso myję, osuszam kroję na duże plastry, nacinam w kratkę. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C.
- Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju, Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Przed końcem smażenia doprawiam pieprzem oraz solą, wlewam ketchup oraz musztardę i dwie minutki jeszcze smażę.
- Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku upieczonego mięsa i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
- Chwilkę jeszcze zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze