Trwa ładowanie...

Pieczona ryba. Tak zachowa o 20 proc. więcej składników odżywczych

Zobacz przepis na rybę w papilotach.

d1zwlqc
d1zwlqc

Dietetycy zalecają, by jeść rybę przynajmniej raz w tygodniu. Takie mięso ma wiele witamin oraz cennych kwasów omega. Alternatywą dla pieczenia tradycyjnego jest włożenie ryby do podwójnie złożonej przezroczystej folii. Ten sposób sprawia, że produkt zachowuje aż o 20 proc. więcej składników odżywczych. Paweł Wałęsa, uczestnik Top Chefa, polecał ten trik do przygotowania ryby w papilotach. Ideą przepisu jest szczelne zawinięcie ryby w folię. Dzięki temu przyprawy oraz soki nie uciekają na zewnątrz, a mięso jest soczyste. Rybę wystarczy oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Obok można podać grillowane lub pieczone warzywa.

d1zwlqc
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1zwlqc
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj