pieczone warzywa
- 4 pory
- ? 2 łyżki oliwy z oliwek
- ? 4 pomidory
- ? 2 ząbki czosnku
- ? po łyżce soku z cytryny i posiekanej bazylii
- ? sól, pieprz
- ? 3 łyzki miękkiego masła
Pory myjemy i przekrajamy wzdłuż. Kładziemy na folii aluminiowej rozłożonej na kratce grilla. Smarujemy oliwą, a następnie opiekamy ok. 3 min. z każdej strony.
2. Na kratce kładziemy również podzielone na cząstki pomidory i opiekamy conajm. 2 min.
3. Przekładamy na półmisek i posypujemy 1/2 rozgniecionego czosnku, odrobiną soli i pieprzu i skrapiamy sokiem z cytryny.
4. W międzyczasie roztapiamy masło, dodajemy resztę czosnku i bazylię. Przyprawiamy.
5. Polewamy pory masłem z przyprawami i ponownie pieczemy kilka min.
Ocena przepisu
54,543,532,521,510,50
Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6
Podziel się opinią
Komentarze