Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów
Ragu to mięsny sos. Tym razem przygotowałam go z kurczaka z dużą ilością warzyw. Pyszny obiad we włoskim stylu.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
Przepis
Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Przepis
Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.
Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
Przepis
Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki. Gotowe! Możesz podawać!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl