Owsiane batoniki z truskawkami i rabarbarem. Fit przekąska
To prosty deser bez użycia miksera. Do przygotowania wystarczą dłonie, blaszka i piekarnik. Przepis pochodzi z bloga opietruszka.pl od Joanny Byczkiewicz.
Joanna Byczkiewicz
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Połącz mąkę, płatki owsiane, sól i proszek do pieczenia. Dodaj cukier, jajko i masło pokrojone w kostkę.
Przepis
Zagnieć ciasto ręką. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wilgotną dłonią wyłóż na nią 2/3 ciasta.
Przepis
Pokrojony w kostkę rabarbar i truskawki połącz z łyżką cukru i mąką ziemniaczaną. Rozłóż na spodzie. Pokrusz resztę ciasta na wierzchu.
Przepis
Piecz około 25 minut w 180 stopniach, do zarumienienia kruszonki.
Przepis
Studź na kratce i pokrój w kostki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl