WAŻNE
TERAZ

Tragedia w kopalni na Dolnym Śląsku. Górnik nie żyje

Ostatnia szansa na Festiwal - Restaurant Week tylko do niedzieli 12.11!

Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach pod hasłem #FoodSmellsGood trwa tylko do końca tygodnia! Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł (dodatkowy rabat 15 zł od Partnera czeka na końcu rezerwacji) w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl/. Które restauracje warto odwiedzić w tej edycji? Sprawdźcie!

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Zapachy Tajlandii w Śródmieściu Warszawy - Restauracja AHAAN

Przenieście się na ulice Tajlandii bez konieczności wyjazdu! Szefowie kuchni w Ahaan nie chodzą na kompromisy, używają tajskich sosów, tajskich przypraw i własnoręcznie robionych past. Kaeng Kiao Wan i Massaman Neua - już sama nazwa festiwalowych dań "pachnie" pysznym jedzeniem. Na talerzach czekają: tajskie bakłażany smażone z trawą cytrynową i krewetkami w zielonym curry z kremem kokosowym lub polik wołowy w kokosowym, ziemistym od prażonych przypraw curry z pieczonymi ziemniakami. Wszystko w cudownym aromatach tajskich przypraw! Nie ma na co czekać - rezerwujcie smakową podróż do Tajlandii!

Aromaty Meksyku nad polskim morzem? Tak! Tylko w Hola Tapas w Gdańsku

Kuchnia meksykańska to kuchnia pełna tradycyjnych technik i obrzędów kulinarnych , to dzięki takiemu podejściu zapachy wręcz czarują od wejścia. Tak jest właśnie w Hola Tapas. Tacosy, ręcznie robione torrittle, aromatyczne grillowane boczniaki czy chille nagada z meksykańskim ryżem…to tylko część pozycji, które dzięki staraniom wszystkich pokoleń kucharzy, zachowały autentyczne aromaty i pierwotne smaki tej kuchni! Więcej nie zdradzamy - sprawdźcie festiwalowe menu i rezerwujcie!

Aromaty Azji w zaskakujących połączeniach smakowych - czyli Woo Thai we Wrocławiu

W Woo Thai odkryjecie prawdziwą Tajlandię. Tę autentyczną, zaskakującą, pełną zniewalających aromatów i wyjątkowych połączeń. W menu festiwalowym znajdziecie m.in. smażony korzeń lotosu z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w domowym sosie curry lub smażony makaron jajeczny z chrupiącym boczkiem w sosie ostrygowym, z blanszowaną kapustą pak choi. Dajcie się zaskoczyć i rezerwujcie już dziś!

© materiały partnera

Dajcie się ponieść zapachom i smakom festiwalowego menu w okazyjnej cenie!

Restaurant Week jest rewelacyjną propozycją dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów w okazyjnej cenie od 69 zł (dodatkowy rabat 15 zł od partnera czeka na końcu rezerwacji). W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%) lub Kinley Elderflower Zero Cukru. Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Menu jesiennej edycji zapiera dech w piersiach! Jest sezonowo i aromatycznie zgodnie z ideą #FoodSmelllsGood. W festiwalowych daniach można znaleźć zarówno sporo grzybów, jesiennych warzyw jak i szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs.

Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku i na Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Rozpocznijcie dzień dobrym śniadaniem! Idźcie na Breakfast Week!

Po wielkim sukcesie premierowej edycji powraca największe wydarzenie w Polsce promujące jedzenie śniadań na mieście - Breakfast Week! Festiwal śniadań towarzyszy Restaurant Weekowi, Goście będą mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 33 zł!

Proces rezerwacji podobny jest do tego znanego z Restaurant Week: należy wybrać jedno z dwóch popisowych menu śniadaniowych stworzonych specjalnie na potrzeby Festiwalu przez każde z topowych restauracji i śniadaniowni. W ramach prezentu do każdej rezerwacji Goście otrzymają kawę z napojem roślinnym Alpro. Do wyboru są kawy: Alproccino (cappuccino z kremowym owsianym Alpro Barista) i Alprolatte (latte z pysznym migdałowym Alpro Barista). Na Breakfast Week zaprasza partner Festiwalu – właściciel marki Alpro, która zachęca do urozmaicania swojej codziennej diety przez wprowadzanie do niej produktów roślinnych.

Festiwalowe śniadania można rezerwować na stronie https://BreakfastWeek.pl w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście i we Wrocławiu. Breakfast Week, tak jak Restaurant Week, potrwa od 4 października do 12 listopada.

Najlepsze stoliki szybko znikają - do zobaczenia przy stole!

Termin Festiwalu: 04 października – 12 listopada 2023

Kontakt: iwona@restaurantclub.pl

Materiał sponsorowany przez Restaurant Club

Wybrane dla Ciebie

Nie tylko kiszenie. Taką sałatkę robię na zimę z kapustą, idealna do kotletów
Nie tylko kiszenie. Taką sałatkę robię na zimę z kapustą, idealna do kotletów
Latem robię knedle bez ziemniaków. Są pyszne i wysokobiałkowe
Latem robię knedle bez ziemniaków. Są pyszne i wysokobiałkowe
Rozdrobnione warzywo wrzucam do wody. Po odcedzeniu mam najlepszy oprysk na chore ogórki
Rozdrobnione warzywo wrzucam do wody. Po odcedzeniu mam najlepszy oprysk na chore ogórki
To jedno z najzdrowszych mięs. Polacy wciąż mają opory, aby je jeść
To jedno z najzdrowszych mięs. Polacy wciąż mają opory, aby je jeść
Najzdrowsze grzyby. Zwłaszcza seniorzy powinni zajadać
Najzdrowsze grzyby. Zwłaszcza seniorzy powinni zajadać
Wymiata toksyny z organizmu jak miotełka. Latem jest najzdrowsza i najsmaczniejsza
Wymiata toksyny z organizmu jak miotełka. Latem jest najzdrowsza i najsmaczniejsza
W upały pijemy ją litrami. Nie mamy świadomości, że działa jak trucizna
W upały pijemy ją litrami. Nie mamy świadomości, że działa jak trucizna
Większość myśli, że są zdrowe. Dietetyk załamuje ręce, kiedy Polacy sięgają po te produkty
Większość myśli, że są zdrowe. Dietetyk załamuje ręce, kiedy Polacy sięgają po te produkty
Gdy zobaczę w sklepie, od razu ją kupuję. Reguluje ciśnienie i pomaga stracić zbędne kilogramy
Gdy zobaczę w sklepie, od razu ją kupuję. Reguluje ciśnienie i pomaga stracić zbędne kilogramy
Dodaj do wody i pij rano. Od razu poczujesz się lepiej i nawodnisz organizm
Dodaj do wody i pij rano. Od razu poczujesz się lepiej i nawodnisz organizm
Te osoby powinny unikać bobu. Może być dla nich toksyczny
Te osoby powinny unikać bobu. Może być dla nich toksyczny
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć