Oficjalnie przyszła jesień. Rozgrzej się gorącą herbatą z imbirem

Rozpoczęła się już kalendarzowa jesień, pogoda za oknem więc nie rozpieszcza. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was szybki przepis na rozgrzewającą herbatę.

Oficjalnie przyszła jesień. Rozgrzej się gorącą herbatą z imbiremOficjalnie przyszła jesień. Rozgrzej się gorącą herbatą z imbirem
Dominika Czerniszewska

2 torebki czarnej herbaty

  • 2 plasterki cytryny ze skórką
  • 2 plasterki pomarańczy ze skórką
  • kawałek obranego i pokrojonego w plastry korzenia imbiru
  • 4 goździki
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2-3 łyżki soku malinowego
  • Przepis

    W dużej szklance lub kuflu zaparz swoją ulubioną, czarną herbatę. Następnie wyjmij torebki. Do naparu herbacianego wrzuć po 2 plasterki przekrojone na pół pomarańczy oraz cytryny. Później dodaj obrany i pokrojony w cieniutkie plasterki świeży imbir. Wrzuć goździki i cynamon oraz wlej według uznania 2 lub 3 łyżki soku malinowego.

    Wybrane dla Ciebie
    Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
    Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
    Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
    Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
    Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
    Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
    Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
    Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
    Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
    Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
    Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
    Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
    Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
    Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
    Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
    Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
    Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
    Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
    Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
    Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
    Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
    Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
    Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
    Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja