Staromodna zupa Justyny Żyły. Fani nie szczędzą pochwał
Justyna Żyła, była żona skoczka narciarskiego, miłośniczka dobrej kuchni i gotowania, nie stroni od domowych, tradycyjnych potraw. To one wzbudzają największy entuzjazm u fanów talentu celebrytki. Nie inaczej było tym razem.
Justyna Żyła i tradycyjna zupa
W sobotę Justyna Żyła opublikowała na swoim profilu na Instagramie apetyczne zdjęcie wraz z przepisem. Wbrew pozorom tradycyjną zupą nie był rosół czy pomidorowa, a nieco zapomniana już zupa koperkowa.
W wersji celebrytki ta dość skromna, ale przede wszystkim szybka i łatwa w przygotowaniu zupa została podana z… naleśnikami pokrojonymi w paseczki. Ta niecodzienna, ale bardzo pomysłowa modyfikacja zupy została przez fanów przyjęta z ogromnym entuzjazmem. Większość zgodnie przyznała, że zupa wygląda świetnie, część zadeklarowała także, że koniecznie musi odtworzyć przepis dodany przez Justynę Żyłę.
Nic dziwnego, w końcu zupa koperkowa, jak żadna inna, kojarzy się z nadchodzącą wiosną.
Gotujemy zupę. Czym ją zagęścić?
Przepis Justyny Żyły na zupę koperkową
Składniki:
- 1 l bulionu drobiowego
- 4 duże pęczki koperku
- 1 szklanka śmietany 30 procent
- kilka gotowych naleśników do podania
Przygotowanie:
- Do bulionu drobiowego dodać 3 związane razem pęczki koperku i gotować, aż zioła zaromatyzują bulion (około 30 minut).
- Wyjąć koperek i w jego miejsce włożyć drobno posiekany pęczek świeżego koperku.
- Zahartować śmietankę i wlać do zupy. Nie gotować.
- Naleśniki zwinąć ciasno w rulon, a następnie posiekać drobno tak, by utworzył się wstążki makaronu.
- Rozłożyć do miseczek i zalać gorącą zupą.
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Zobacz także: