Trwa ładowanie...

Staromodna zupa Justyny Żyły. Fani nie szczędzą pochwał

Justyna Żyła, była żona skoczka narciarskiego, miłośniczka dobrej kuchni i gotowania, nie stroni od domowych, tradycyjnych potraw. To one wzbudzają największy entuzjazm u fanów talentu celebrytki. Nie inaczej było tym razem.

Największą pasją Justyny Żyły jest gotowanieNajwiększą pasją Justyny Żyły jest gotowanieŹródło: Instagram
d3jf3g4
d3jf3g4

Justyna Żyła i tradycyjna zupa

W sobotę Justyna Żyła opublikowała na swoim profilu na Instagramie apetyczne zdjęcie wraz z przepisem. Wbrew pozorom tradycyjną zupą nie był rosół czy pomidorowa, a nieco zapomniana już zupa koperkowa.

W wersji celebrytki ta dość skromna, ale przede wszystkim szybka i łatwa w przygotowaniu zupa została podana z… naleśnikami pokrojonymi w paseczki. Ta niecodzienna, ale bardzo pomysłowa modyfikacja zupy została przez fanów przyjęta z ogromnym entuzjazmem. Większość zgodnie przyznała, że zupa wygląda świetnie, część zadeklarowała także, że koniecznie musi odtworzyć przepis dodany przez Justynę Żyłę.

Nic dziwnego, w końcu zupa koperkowa, jak żadna inna, kojarzy się z nadchodzącą wiosną.

Gotujemy zupę. Czym ją zagęścić?

Przepis Justyny Żyły na zupę koperkową

Składniki:

  • 1 l bulionu drobiowego
  • 4 duże pęczki koperku
  • 1 szklanka śmietany 30 procent
  • kilka gotowych naleśników do podania
d3jf3g4

Przygotowanie:

  1. Do bulionu drobiowego dodać 3 związane razem pęczki koperku i gotować, aż zioła zaromatyzują bulion (około 30 minut).
  2. Wyjąć koperek i w jego miejsce włożyć drobno posiekany pęczek świeżego koperku.
  3. Zahartować śmietankę i wlać do zupy. Nie gotować.
  4. Naleśniki zwinąć ciasno w rulon, a następnie posiekać drobno tak, by utworzył się wstążki makaronu.
  5. Rozłożyć do miseczek i zalać gorącą zupą.

Zobacz także:

d3jf3g4
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d3jf3g4
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jf3g4
Więcej tematów