Przepis na wielkanocny żur w chlebie. Smakuje wyśmienicie
Wielkanocny żurek tradycyjnie podajemy w chlebie z dodatkiem białej kiełbasy i jajka. Żurek musimy solidnie doprawić majerankiem i czosnkiem, wtedy smakuje najlepiej. Jak przygotować wielkanocny żur w chlebie? Najlepszy i sprawdzony przepis znajdziecie poniżej.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- Kiełbasy podsmażamy z cebulką i czosnkiem na oliwie, zalewamy je wodą i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Kiedy woda się zagotuje, dodajemy zakwas oraz przyprawy.
- Gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 godz.
- Podajemy z majerankiem i jajkiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze