Niedzielne menu u Justyny Żyły. Obiad na przekór tradycji?

Justyna Żyła lubi zaskakiwać swych fanów – w jej kuchni nie brakuje potraw tradycyjnych, ale często też serwuje dania nawiązujące do kulinarnych trendów. A co pojawiło się w niedzielnym menu Żyłów? Na pewno nie rosół ze schabowym.

Justyna Żyła Justyna Żyła dzieli się swoją pasją z użytkownikami Instagrama
Źródło zdjęć: © Instagram
Karolina Rozmus

Jaka kuchnia jest bliska Justynie Żyle?

Justyna Żyła nie kryje się ze swoją pasją, jaką jest gotowanie. Efekty swojej pracy, której rezultatami dzieli się szczególnie ze swoimi dziećmi, często publikuje na Instagramie, gdzie również ma grono fanów.

Kuchnię celebrytki trudno zdefiniować w kilku słowach, dlatego że łączy w sobie tradycję, wyrażającą się poprzez miejsce pochodzenia, ale też nowoczesność i świadomość kulinarnych trendów. Nic dziwnego zatem, że obok tradycyjnych gołąbków czy schabowego z ziemniakami i mizerią pojawiają się apetyczne fotki sushi czy ramenu.

A co pojawiło się w niedziele na stole u Żyłów?

Zupa pomidorowa jak u mamy

Niedzielny obiad u Justyny Żyły

Justyna Żyła zaprezentowała na Instagramie nietypowe połączenie – zupę pomidorową i łososia z risotto, jako drugie danie. Taka propozycja może być zaskakująca, zwłaszcza dla fanów tradycji, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez rosołu. W końcu król zup najlepiej oddaje leniwy, rodzinny charakter niedzieli, podczas gdy skromna pomidorowa króluje… w poniedziałek.

Followersom Żyły to wcale nie przeszkadza – słów zachwytu nad zupą nie szczędzą, choć pojawiają się również głosy wyrażające niechęć do… kopru w zupie, a także do chwalenia się tym prostym czy wręcz banalnym daniem.

Drugie danie, które pokazała swoim fanom Justyna Żyła, to pieczony łosoś z risotto – czyli niebanalna kompozycja smaków, daleka od tradycyjnego schabowego z ziemniakami. Również i to danie fani docenili. Nic dziwnego – o ile w pomidorowej trudno dopatrywać się szczególnego kunsztu, to pieczony, rumiany łosoś i kremowe risotto zwieńczone dużą ilością ziół, wygląda niezwykle apetycznie. Czy może zdetronizować klasykę polskiej kuchni, czyli panierowane plastry schabu? Trudno powiedzieć, ale na pewno wśród fanów nie zabraknie chętnych na wypróbowanie łososia w takiej postaci.

Zobacz także:

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Sprawdzi się jako surówka do obiadu. Ma intrygujący smak i poprawia pracę jelit
Sprawdzi się jako surówka do obiadu. Ma intrygujący smak i poprawia pracę jelit
Rarytas wśród bakalii. Wspiera pracę serca, pomaga wyregulować cholesterol
Rarytas wśród bakalii. Wspiera pracę serca, pomaga wyregulować cholesterol
Tego absolutnie nie rób po jedzeniu. Organizm będzie miał trudności z trawienie,
Tego absolutnie nie rób po jedzeniu. Organizm będzie miał trudności z trawienie,
Kontrowersyjny przysmak. Źle przyrządzony może zagrażać zdrowiu
Kontrowersyjny przysmak. Źle przyrządzony może zagrażać zdrowiu
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Czy wodę w czajniku można gotować drugi raz? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy wodę w czajniku można gotować drugi raz? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód