Nie tylko na grilla. Smakowite szaszłyki, które zrobisz w piekarniku

Szukacie pomysłu na obiad lub kolację? Dobrze trafiliście. Tym razem mamy dla was propozycję, by przygotować szaszłyki z faszerowanymi papryczkami. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.

Nie tylko na grilla. Smakowite szasżlyki, które zrobisz w piekarnikuNie tylko na grilla. Smakowite szasżlyki, które zrobisz w piekarniku
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 3 cebule
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 ziemniaki
  • 2 opakowania małych papryczek
  • ½ łyżeczka majeranku
  • sól
  • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżka bułki tartej
  • jajko

Przepis

  • Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso.
  • Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona.
  • Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.
  • Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki.
  • Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy.
  • Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków.
  • Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 st. C.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja