Najostrzejsze dania świata
Ogień na talerzu
W niektórych restauracjach kucharze przygotowują je w maskach, a za ich zjedzenie klienci dostają specjalne certyfikaty. Są tak ostre, że nie radzą sobie z nimi nawet najwięksi zuchwalcy, którzy twierdzą, że są w stanie zjeść dosłownie wszystko.
W niektórych restauracjach kucharze przygotowują je w maskach, a za ich zjedzenie klienci dostają specjalne certyfikaty. Są tak ostre, że nie radzą sobie z nimi nawet najwięksi zuchwalcy, którzy twierdzą, że są w stanie zjeść dosłownie wszystko. 16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Przypraw. Z tej okazji przyjrzeliśmy się daniom, które pozostawiają w ustach prawdziwy ogień. To coś więcej niż popularne dania kuchni meksykańskiej, indyjskiej czy tajskiej, których na co dzień możemy spróbować w międzynarodowych restauracjach. Przekonajcie się sami.