Najgorsze gatunki ryb. Lepiej z nich zrezygnować
Regularne jedzenie ryb zapobiega nowotworom, nadwadze i otyłości, poprawia pamięć i odmładza. Warto sięgać po nie przynajmniej dwa razy w tygodniu. To wszystko prawda, ale nie każdy z gatunków jest polecany do spożycia. Wiele z nich zawiera toksyny i metale ciężkie. Ostrożność powinny zachować zwłaszcza kobiety w ciąży i dzieci. Zobaczcie, od jakich ryb lepiej trzymać się z daleka.
Powinniśmy jeść dużo ryb ponieważ … Rozwiń
Transkrypcja:
Powinniśmy jeść dużo ryb ponieważ są zdrowe
To swego rodzaju dietetyczna oczywiście
Ale kiedy dowiadujemy się
Jaki wpływ w puszczy
Szczególne gatunki ryb mają na nasze zdrowie
To okazuje się że już takie
Do końca zdrowe nie są
Światowa Organizacja Zdrowia zaleca żeby jeść przeciętnie
Dwie porcje
Ryb
Tygodniowy ryby
Rzeczywiście są zdrowe mieszkańcy krajów które spożywają ich najwięcej są zdrowsi rzadziej chorują na
Choroby serca i żyją dłużej
Dzieje się tak między innymi dlatego że ryby zawierają bardzo dużo zdrowych kwasów
Tłuszczowych
Omega 3 a także poprawiają naszą
Pamięć zdolności umysłowe
Wzrok
Ale również zapobiegają chorobom układu krążenia
Obniżają poziom cholesterolu
Zapobiegają
Nadwaga i otyłość
Czy mają wpływ na gospodarkę hormonalną ale również działają przeciwzapalnie
Z kolei od kilku lat słyszymy w mediach że skutek zanieczyszczenia środowiska i działalności człowieka
Znajdujemy coraz więcej talks
Kilka lat temu Szwedzka agencja do spraw żywności ostrzegała kobiety i dzieci
Spożywanie łososia Bałtyckiego
I
Śledzi ponieważ odkryła w mięsie ryb dużą zawartość
Dioksyn
Ale co to są
Te dioksyny
Dziewczyny to potoczna nazwa organicznych związków chemicznych
Licznych będących produktem ubocznym
Powstającym w produkcji
Przemyślę
A także podczas spalania węgla
Śmieci czy olejów napędowych
Przydomowe kopciuchy
O których mówi się bardzo dużo w kontekście smogu są takimi małymi domowymi fabrykami
Produkującymi dioksyny
Wiktor juszczenko były premier i prezydent Ukrainy został z
Tego czasu Otruty i się nie skoncentrowaną tetrachloro diben zodiaku
Tcdd
I widząc jak negatywny wpływ miało to na jego zdrowie
Doskonale wiemy o tym
Dziewczyny
To nic dobrego
Dla człowieka
Może
Chociażby Bałtyckie które nie należy do
Bardziej za nie
Czyszczony chmur
I tak zawiera tak dużej ilości
Substancje to
Że ryby w naturalny sposób
No impregnuje
Składnikami jest nam bardzo dużo metali
Na przykład ołów
Rtęć
Cannes
Ale również dioksyny w Szacuje się że około 90% dioksyn które trafia do naszego organizmu wędruje tam wraz z
Pokarm który
Spożywamy
Dzięki badaniu morskiego Instytutu rybackiego wiemy skąd dioksyny biorą się w rybach zamieszkujących Morze Bałtyckie
Najczęściej trafiają tam wraz z
Z pokarmem który ryby z
Spożywają
Z osadu a także z wody
A skąd dioksyny w wodach Morza Bałtyckiego
Jak biorą się z atmosfery z rzek
Ze ścieków
I z morza Północnego
Ryby same w sobie są bardzo zdrowy produkt
Natomiast ważne jest ich
Ich pochodzenie
Często ryby które trafiają na nasz
Stół to ryby które oprócz
3 walorów odżywczych zawierają całą masę
Substancje to
Pyszny który niekoniecznie chcielibyśmy wprowadzać do
Do naszego organizmu
Wiemy też Jakie gatunki ryb są najbardziej zanieczyszczone dołożysz Bałtyk
Śledź z kolei najczystsze ryby i tych z
Spożywanie
Zalecamy
To mintaj solai panga
Podsumowując
Ryby są bardzo zdrowe mają niesamowicie pozytywny wpływ na nasze zdrowie i powinniśmy jeść ich dużo nie
Niestety w skutek działalności
Człowieka
To jest nasza wina
Tak zanieczyszczeń śmy
Środowisko że spożycie niektórych gatunków
Może przysporzyć
Mam chorobę
Dlatego następnym razem kiedy wybierzecie się nad piękne polskie morze
Dwa razy za 100
Którą rybę tym razem