Trwa ładowanie...
do85q4f
do85q4f
Najgorsze gatunki ryb. Lepiej z nich zrezygnować

Najgorsze gatunki ryb. Lepiej z nich zrezygnować

Regularne jedzenie ryb zapobiega nowotworom, nadwadze i otyłości, poprawia pamięć i odmładza. Warto sięgać po nie przynajmniej dwa razy w...

Powinniśmy jeść dużo ryb ponieważ Rozwiń

Transkrypcja:

Powinniśmy jeść dużo ryb ponieważ są zdrowe To swego rodzaju dietetyczna oczywiście Ale kiedy dowiadujemy się Jaki wpływ w puszczy Szczególne gatunki ryb mają na nasze zdrowie To okazuje się że już takie Do końca zdrowe nie są Światowa Organizacja Zdrowia zaleca żeby jeść przeciętnie Dwie porcje Ryb Tygodniowy ryby Rzeczywiście są zdrowe mieszkańcy krajów które spożywają ich najwięcej są zdrowsi rzadziej chorują na Choroby serca i żyją dłużej Dzieje się tak między innymi dlatego że ryby zawierają bardzo dużo zdrowych kwasów Tłuszczowych Omega 3 a także poprawiają naszą Pamięć zdolności umysłowe Wzrok Ale również zapobiegają chorobom układu krążenia Obniżają poziom cholesterolu Zapobiegają Nadwaga i otyłość Czy mają wpływ na gospodarkę hormonalną ale również działają przeciwzapalnie Z kolei od kilku lat słyszymy w mediach że skutek zanieczyszczenia środowiska i działalności człowieka Znajdujemy coraz więcej talks Kilka lat temu Szwedzka agencja do spraw żywności ostrzegała kobiety i dzieci Spożywanie łososia Bałtyckiego I Śledzi ponieważ odkryła w mięsie ryb dużą zawartość Dioksyn Ale co to są Te dioksyny Dziewczyny to potoczna nazwa organicznych związków chemicznych Licznych będących produktem ubocznym Powstającym w produkcji Przemyślę A także podczas spalania węgla Śmieci czy olejów napędowych Przydomowe kopciuchy O których mówi się bardzo dużo w kontekście smogu są takimi małymi domowymi fabrykami Produkującymi dioksyny Wiktor juszczenko były premier i prezydent Ukrainy został z Tego czasu Otruty i się nie skoncentrowaną tetrachloro diben zodiaku Tcdd I widząc jak negatywny wpływ miało to na jego zdrowie Doskonale wiemy o tym Dziewczyny To nic dobrego Dla człowieka Może Chociażby Bałtyckie które nie należy do Bardziej za nie Czyszczony chmur I tak zawiera tak dużej ilości Substancje to Że ryby w naturalny sposób No impregnuje Składnikami jest nam bardzo dużo metali Na przykład ołów Rtęć Cannes Ale również dioksyny w Szacuje się że około 90% dioksyn które trafia do naszego organizmu wędruje tam wraz z Pokarm który Spożywamy Dzięki badaniu morskiego Instytutu rybackiego wiemy skąd dioksyny biorą się w rybach zamieszkujących Morze Bałtyckie Najczęściej trafiają tam wraz z Z pokarmem który ryby z Spożywają Z osadu a także z wody A skąd dioksyny w wodach Morza Bałtyckiego Jak biorą się z atmosfery z rzek Ze ścieków I z morza Północnego Ryby same w sobie są bardzo zdrowy produkt Natomiast ważne jest ich Ich pochodzenie Często ryby które trafiają na nasz Stół to ryby które oprócz 3 walorów odżywczych zawierają całą masę Substancje to Pyszny który niekoniecznie chcielibyśmy wprowadzać do Do naszego organizmu Wiemy też Jakie gatunki ryb są najbardziej zanieczyszczone dołożysz Bałtyk Śledź z kolei najczystsze ryby i tych z Spożywanie Zalecamy To mintaj solai panga Podsumowując Ryby są bardzo zdrowe mają niesamowicie pozytywny wpływ na nasze zdrowie i powinniśmy jeść ich dużo nie Niestety w skutek działalności Człowieka To jest nasza wina Tak zanieczyszczeń śmy Środowisko że spożycie niektórych gatunków Może przysporzyć Mam chorobę Dlatego następnym razem kiedy wybierzecie się nad piękne polskie morze Dwa razy za 100 Którą rybę tym razem
do85q4f

do85q4f