Nadziewane ziemniaki. Szybki obiad za grosze

Faszerowane ziemniaczki to świetny pomysł na obiad. Smakują zarówno solo, jak i jako dodatek do pieczonego mięsa. Przepis jest prosty i szybki. Wypróbujcie koniecznie.

Nadziewane ziemniaki. Szybki obiad za groszeNadziewane ziemniaki. Szybki obiad za grosze

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 1 róża brokułów
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 2 cebulki dymki
  • 1 jajko
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta ziół prowansalskich

Przepis

  • Ziemniaki gotować 15 minut, naciąć nożem, wyciąć część miąższu, pokroić w kostkę.
  • Brokuły umyć, podzielić na różyczki, gotować 5 minut, osączyć. Paprykę umyć, drobno pokroić. Cebulkę posiekać drobno ze szczypiorkiem.
  • W nacięte ziemniaki włożyć małe różyczki brokułów, posypać papryką i cebulką.
  • Ser zetrzeć, wymieszać z rozmąconym jajkiem, sos położyć na nadzianych ziemniakach.
  • Na blasze położyć aluminiową folię, ułożyć ziemniaki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 15 minut, żeby stały się miękkie, a ser się rozpuścił. Posypać ziołami.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja