Miodowe pieczone jabłka. Aromatyczny deser na jesienne wieczory
Trudno sobie wyobrazić bardziej jesienny deser niż pieczone jabłka. Słodkie aromatyczne, soczyste... Ślinka cieknie. Przepis jest banalnie prosty, a więc nie czekajcie, tylko zabierajcie się od razu do pracy.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Nastawić piecyk na 225 stopni C. Obrać jabłka, łyżeczką usunąć gniazda nasienne.
- Napełnić łyżeczką miodu i posypać cynamonem. Resztą miodu posmarować jabłka z wierzchu, posypać płatkami migdałów.
- Ułożyć jabłka w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok 15-20 minut, aż będą miękkie.
- Można podawać z bitą śmietaną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl