Mięsne kulki z oliwkami. Alternatywa dla klasycznych mielonych
Przepyszne mięsne kulki z dodatkiem zielonych oliwek skradną serce niejednego smakosza. Są miękkie, soczyste i pyszne. Możesz podać je z pieczywem, ziemniakami czy kaszą. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Rozdrobniony chleb włożyć do robota kuchennego, skropić mlekiem, miksować kilka sekund.
- Przełożyć do dużej miski, dodać wołowinę, oliwki, parmezan, jajka, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać na gładką masę.
- Uformować 24 kulki, smażyć na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu, aż zbrązowieją 7-8 minut.
- Odsączyć na papierowych ręcznikach. Przełożyć na półmisek i podawać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl