Trwa ładowanie...
d36v5wy
29-07-2008 17:24

MAKRELA GRILLOWANA W LIŚCIACH WINOGRON

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d36v5wy
Składniki
  • świeże makrele
    • 1 duże jabłko
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • bułka tarta (ok 1/2 szklanki), łyżeczka miodu
    • olej słonecznikowy (kilka łyżek), 1 łyżka masła
    • przyprawy: sól, pieprz biały do smaku, mieszanka ziół do ryb
    • pęczek zielonej pietruszki
    • liście winogron - ok 12 w zależności od wielkości
Przepis

Ryby oczyścić, wyjąc ze środka ości,posypać przyprawą do ryb, posolić, popieprzyć rybę od środka. odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Jabłko obrane ze skórki utrzeć w łezkę skrapiając sokiem z cytryny, dodać bułkę tartą , miękkie masło pietruszkę, sól, pieprz i miód - wymieszać dokładnie. Tak sporządzoną pastę rozłożyć we wnętrzu każdej ryby (- złożyc połówki). Każdą rybe zawinąć w liscie winogron a nastepnie ułozyc na folii aluminiowej posmarowanej olejem po czym zawinąć szczelnie na każdej rybie. Układać na grilu lub w piekarniku i piec z obydwu stron po ok 20 min z każdej strony(w zależności od wielkości makreli

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
Więcej tematów
d36v5wy