Makaron z wątróbką i pieczarkami. To połączenie zaskakuje
Zaskakujące, ale bardzo smaczne połączenie drobiowej wątróbki z grzybami i makaronem. Rewelacyjne danie, które skradnie serce największego smakosza. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
- Boczek kroję w drobną kostkę dodaję do cebuli.
- Następnie dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Wątróbki myję, usuwam błonki i dodaję do grzybów. Smażę około 10 minut i wlewam śmietanę.
- Sos podaję z ugotowanym makaronem tagliatelle.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze