Trwa ładowanie...
d18rfpn
18-03-2022 09:27

Makaron z wątróbką i pieczarkami. To połączenie zaskakuje

Przepis

Zaskakujące, ale bardzo smaczne połączenie drobiowej wątróbki z grzybami i makaronem. Rewelacyjne danie, które skradnie serce największego smakosza. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d18rfpn
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 opakowanie tagliatelle
  • 1 kg wątroby drobiowej
  • ½ kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 330 ml śmietany 30 proc.
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
  • Boczek kroję w drobną kostkę dodaję do cebuli.
  • Następnie dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Wątróbki myję, usuwam błonki i dodaję do grzybów. Smażę około 10 minut i wlewam śmietanę.
  • Sos podaję z ugotowanym makaronem tagliatelle.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Makaron z wątróbką i pieczarkami. To połączenie zaskakuje
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18rfpn
d18rfpn
d18rfpn
d18rfpn
Więcej tematów
d18rfpn