Makaron z wątróbką i pieczarkami. To połączenie zaskakuje
Zaskakujące, ale bardzo smaczne połączenie drobiowej wątróbki z grzybami i makaronem. Rewelacyjne danie, które skradnie serce największego smakosza. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
- Boczek kroję w drobną kostkę dodaję do cebuli.
- Następnie dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Wątróbki myję, usuwam błonki i dodaję do grzybów. Smażę około 10 minut i wlewam śmietanę.
- Sos podaję z ugotowanym makaronem tagliatelle.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl