Trwa ładowanie...
d3m1d35
29-05-2020 13:40

Leczo Stefy do słoików. Zrób zapas na zimę

Przepis

Leczo to jedna z popularniejszych wegierskich potraw. Aromatyczny gulasz z sezonowych warzyw z dodatkiem kiełbasy zrobił międzynarodową karierę. W Polsce również często gości na stołach. Leczo możemy przygotować również na zimę.

d3m1d35
3.0
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 6 dużych papryk - po 2 czerwone, zielone i żółte
  • 2 pętka kiełbasy
  • 2 duże cebule
  • oregano, bazylia, pieprz mielony, sól
  • 1 cukinia
Przepis

1. Posiekać cebulę, pokroić w plasterki kiełbasę i podsmażyć na patelni.
2. Czas smażenia wykorzystać na pokrojenie papryki - wrzucić do garnka i gotować z małą ilością wody na dnie, dodać pokrojoną cukinię.
3. Warzywa ugotować do miękkości, dosypać przyprawy według gustu i dodać podsmażoną cebulę z kiełbasą. Całość gotować w garnku przez 15-20 min.
4. Włożyć do słoików (suchych), szczelnie zamknąć i zachować na zimowy wieczór

Przepis dodał użytkownik martasteiner

Leczo Stefy do słoików. Zrób zapas na zimę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3m1d35
d3m1d35
d3m1d35
d3m1d35
Więcej tematów
d3m1d35