Kwiatki do zjedzenia. Nie tylko na Dzień Kobiet
Przekąski i słodkości jak kwiaty
Kanapki "rzodkiewkowy ogródek"
Składniki: kilka kromek pieczywa żytniego lub pumpernikla , 150 g wędzonego łososia, 200 g kremowego serka śmietankowego, 2 duże ogórki, pęczek rzodkiewek, sól i pieprz do smaku, zielenina do przybrania. Przydatne: wykałaczki i okrągłe foremki.
Przygotowanie: łososia pokroić, a następnie zblendować z serkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotową włożyć na kilka chwil do lodówki, aby smaki się przegryzły. Ogórka obrać i pokroić na kilku centymetrowe plastry. Z umytych rzodkiewek wyciąć kwiatki. Z kromek pieczywa wyciąć okręgi i posmarować je pastą rybną. Na wykałaczki wbić ogórka, górę przystroić rzodkiewką i dodać zieleninę.