Trwa ładowanie...
dbrfgo0
20-05-2022 08:22

Kuskus ze świeżymi warzywami i fetą

Przepis

Kuskus pochodzi z krajów Maghrebu; otrzymuje się go z pszenicy twardej. Cieszy się powodzeniem we wszystkich kuchniach świata nie tylko ze względu na wyborny smak, lecz także z uwagi na łatwość przygotowania.

dbrfgo0
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
"Sałatki. Zdrowe i kolorowe"
Źródło: "Sałatki. Zdrowe i kolorowe"
Składniki

• 2 szklanki kaszy kuskus
• 1 czerwona papryka
• 1 zielony ogórek
• 1 czerwona cebula
• 100 g sera feta
• ulubione przyprawy
• listki mięty i koperek do dekoracji

Przepis
  • Kuskus wsypać do miski i zalać wrzącą wodą tak, by sięgała 1 centymetra powyżej poziomu kaszy. Po kilku minutach kuskus napęcznieje i będzie gotowy.
  • Paprykę przekroić, usunąć ze środka pestki, pokroić w kostkę. Ogórek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
  • Fetę pokruszyć. Do miski włożyć kuskus, paprykę, ogórek i cebulę, dodać przyprawy i wymieszać.
  • Sałatkę posypać fetą, porwanymi kawałkami koperku i listkami mięty.
  • Można podawać z ćwiartką limonki do skropienia sałatki
  • sokiem.

Przepis pochodzi z książki "Sałatki. Zdrowe i kolorowe"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kuskus ze świeżymi warzywami i fetą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
dbrfgo0

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dbrfgo0
dbrfgo0
dbrfgo0
dbrfgo0
Więcej tematów
dbrfgo0