Kurczak w kremowym sosie z gorgonzolą i cukinią
Przygotowanie smacznego i wartościowego posiłku wcale nie musi być trudne. Tym razem mamy dla was pomysł na kurczaka w aromatycznym, kremowym sosie z gorgonzolą i cukinią. Palce lizać.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Kurczaka oczyść z błonek i kostek, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
- Delikatnie rozbij każdy kawałek, oprósz solą i pieprzem. Cukinię pokrój w półplasterki, cebulę w kostkę.
- Obtocz kurczaka w mące.
- Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż kurczaka z obu stron na złoty kolor i odłóż.
- Na patelni rozgrzej masło zeszklij cebulę, dodaj cukinię i podsmaż. Dodaj kurczaka. Wlej bulion i dopraw całość kurkumą.
- Zagotuj, wlej śmietankę i wymieszaj. Dodaj pokruszony ser i natkę pietruszki.
- Wymieszaj delikatnie, podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze