Kruche koperty z pieczarkami. Polecam z czerwonym barszczem

Co podać do czerwonego barszczu? Opcji jest kilka, w zależności od kulinarnych upodobań domowników. Możemy zrobić zarówno pierogi z kapustą i grzybami, uszka, krokiety, czy kruche paszteciki z pieczarkami. Ja polecam właśnie ten ostatni wariant.

Kruche koperty z pieczarkami. Polecam z czerwonym barszczemKruche koperty z pieczarkami. Polecam z czerwonym barszczem

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 25 dag kiszonej kapusty
  • 30 dag pieczarek
  • marchewka
  • mały por
  • 2 żółtek
  • 2 łyżki śmietany
  • sól,słodka papryka
  • 3 łyżki oleju

Przepis

Mąkę wsypać na stolnicę dodać schłodzoną margarynę, posiekać nożem, dodać żółtko,szczyptę soli i śmietanę, składniki pokruszyć, zagnieść kruche ciasto, schłodzić. Kapustę opłukać, odcisnąć, posiekać. Pora umyć pokroić na prążki i zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, opłukać pokroić na plasterki, przesmażyć na oleju. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać kapustę, poddusić, przyprawić do smaku przyprawami, schłodzić.

Przepis

Kruche ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Za pomocą małego talerzyka wykroić nożem krążki, na środek każdego kłaść po 1,5 łyżki farszu. Brzegi ciasta połączyć ze sobą, ułożyć na blasze, posmarować żółtkiem rozkłóconym z łyżką wody. Piec ok. 25 minut w 190 stopniach.

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu