Trwa ładowanie...
d38vwbo
Paulina Michalak

Krokiety z cukinią i pieczarkami

Przepis

Krokiety to nieodłączny dodatek do czerwonego barszczu. Na naszych stołach przeważnie lądują krokiety z kapustą i grzybami lub mięsem. paulina przełamała tę kulinarną rutynę i proponuje krokiety z cukinią i pieczarkami. Przepis z bloga "zGotowana Paula".

d38vwbo
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Rodzaj diety:
Okazja:
zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
  • 2 średnie cukinie - zetrzeć na dużych oczkach
  • 400 g pieczarek - zetrzeć na dużych oczkach
  • 2 średnie cebule - pokroić w kostkę
  • 1 marchewka - zetrzeć na dużych oczkach
  • 1 papryka czerwona - pokroić w drobna kostkę
  • sól i pieprz
  • żółty ser - starty na dużych oczkach
  • naleśniki
  • bułka tarta i jajka do panierowania
  • olej do smażenia
Przepis

W rondelku podsmażyć cebule, dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody, w międzyczasie przyprawić.
Następnie dodać marchewkę, paprykę i cukinie i ponownie smażyć do odparowania. Farsz powinien być dobrze doprawiony i wyrazisty w smaku.
Do wystudzonego farszu dodać żółty ser i wymieszać.
Naleśniki robię na oko do uzyskania konsystencji lejącej słodkiej śmietany. Po usmażeniu odkładać jeden na drugi i odstawić do ostygnięcia.
Nakładać farsz na środek naleśnika, zwinąć boki do środka a następnie w rulon, obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i smażyć z obu stron.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Krokiety z cukinią i pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

6
5
Share
d38vwbo

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
Więcej tematów
d38vwbo