Krokiety z chleba tostowego z żółtym serem i szynką

Błyskawiczna przekąska, która sprawdzi się na co dzień oraz na wszelkich imprezach. Krokiety z chleba tostowego z żółtym serem i szynką są sycące i naprawdę smaczne. Możecie je podawać z ulubionym sosem lub w wersji solo. Wypróbujcie przepis z bloga "Di bloguje".

Krokiety z chleba tostowego z żółtym serem i szynkąKrokiety z chleba tostowego z żółtym serem i szynką
Diana Rusiłowicz

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry dowolnej wędliny
  • 4 plastry pomidora
  • 1/2 cebuli (opcjonalnie)
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do głębokiego smażenia

Przepis

  • Kromki chleba tostowego rozwałkować. Najlepiej odciąć skórki, ale jeśli chleb jest miękki, to nie ma takiej potrzeby.
  • Na każdej kromce umieścić po plasterku sera, wędliny, pomidora i dołożyć zeszkloną cebulkę. Chleb pozwijać w ruloniki i obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. Należy pamiętać o panierowaniu boków.
  • Krokiety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Wybrane dla Ciebie

Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki