Trwa ładowanie...
dsuwq0e
21-11-2014 22:03

Kremówki

Przepis
3.8
(29 głosów)
Oceń:
dsuwq0e
Składniki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (w rulonie)
  • 2 L mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 opakowania budyniu śmietankowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 400 g masła
  • cukier puder do posypania
Przepis

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na nią ciasto francuskie, które nakłuwamy widelcem. Pieczemy je przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. W tym czasie ponownie nakłuwamy je widelcem tak, aby stało się proste. Gotowe powinno mieć złoty kolor i być płaskie. Studzimy.

Podczas pieczenia przyrządzamy krem. W 2 szklankach mleka rozpuszczamy budynie i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy i cały czas mieszamy. Delikatnie dodajemy do niego cukier, cukier waniliowy oraz masło. Wszystko mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika i wlewamy mieszankę budyniu i mleka. Następnie gotujemy wszystko kilka minut aż będzie gęste. Studzimy.

Przygotowanym kremem przekładamy upieczone placki ciasta. Kroimy je na mniejsze części i sypiemy cukrem pudrem. Smacznego!

Przepis poleca Kraina Sosny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dsuwq0e
dsuwq0e
dsuwq0e
Więcej tematów
dsuwq0e