WAŻNE
TERAZ

Strzelanina w Jerozolimie. Są zabici i ranni

Kremówki

Obraz

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego (w rulonie)
  • 2 L mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 opakowania budyniu śmietankowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 400 g masła
  • cukier puder do posypania

Przepis

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na nią ciasto francuskie, które nakłuwamy widelcem. Pieczemy je przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. W tym czasie ponownie nakłuwamy je widelcem tak, aby stało się proste. Gotowe powinno mieć złoty kolor i być płaskie. Studzimy.

Przepis

Podczas pieczenia przyrządzamy krem. W 2 szklankach mleka rozpuszczamy budynie i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy i cały czas mieszamy. Delikatnie dodajemy do niego cukier, cukier waniliowy oraz masło. Wszystko mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika i wlewamy mieszankę budyniu i mleka. Następnie gotujemy wszystko kilka minut aż będzie gęste. Studzimy.

Przepis

Przygotowanym kremem przekładamy upieczone placki ciasta. Kroimy je na mniejsze części i sypiemy cukrem pudrem. Smacznego!

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia