Kotlety z jajek z kaszą
Kotlety z jajek z kaszą, można przygotować z kaszą perłową lub jaglaną. Jeżeli użyjemy kaszy jaglaną, należy ją sparzyć przed gotowaniem. Wypróbujcie przepis z bloga "Królestwo Garów".
Joanna Krzewińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kaszę opłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą, dodać pół łyżeczki soli, przykryć i zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
- 7 jajek ugotować na twardo. Jajka obrać, posiekać.
- Do kaszy dodać jajka, koperek lub szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać rozbełtane jajko i wymieszać. Uformować kotleciki.
- Obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl