Kotlety z jajek z kaszą
Kotlety z jajek z kaszą, można przygotować z kaszą perłową lub jaglaną. Jeżeli użyjemy kaszy jaglaną, należy ją sparzyć przed gotowaniem. Wypróbujcie przepis z bloga "Królestwo Garów".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Kaszę opłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą, dodać pół łyżeczki soli, przykryć i zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
- 7 jajek ugotować na twardo. Jajka obrać, posiekać.
- Do kaszy dodać jajka, koperek lub szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać rozbełtane jajko i wymieszać. Uformować kotleciki.
- Obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.
Polecamy też: Sałatka z groszku z porem
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze