Kotlety siekane z ogórkiem kiszonym
Szybki sposób na pyszny obiad dla całej rodziny. Siekane kotlety z kurczaka klasycznie przygotowuje się z dodatkiem pieczarek, majonezu i żółtego sera. Beata, autorka bloga "Kulinarna chwila" nieco zmodyfikowała tę recepturę. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Obiad
 - Sposób przygotowania: Smażenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 1 filet podwójny filet z kurczaka
 - 1 cebula
 - 1 papryka czerwona
 - 4 ogórki kiszone
 - 4 jajka całe
 - 2 łyżki ketchupu pikantnego
 - 4 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 4 łyżki mąki pszennej
 - Sól
 - Papryka ostra
 - Olej do smażenia
 
Przepis
- Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski.
 - Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, doprawiamy solą oraz papryką ostrą.
 - Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, wbijamy jajka, wlewamy ketchup.
 - Wsypujemy mąki i dokładnie mieszamy, nakładając łyżką smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl