Kotlety siekane z młodą kapustą. Pyszne i soczyste
Nie ma nic prostszego niż siekane kotlety. Klasycznie przygotowuje się je z piersi kurczaka z dodatkiem żółtego sera, majonezu i pieczarek. Nasza czytelniczka proponuje nieco inną wersję z młodą kapustą. Wypróbujecie? Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 filet z kurczaka
- 1/3 głowki młodej kapusty
- 1 mały słoik papryki konserwowej
- 1 cebula
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki ketchupu
- Olej do smażenia
- Papryka ostra
- Sól
Przepis
- Mięso drobno kroimy i przekładamy do miski.
- Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obrana i drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy papryką ostrą oraz solą.
- Wbijamy jajka, dodajemy mąki oraz ketchup.
- Dokładnie mieszamy i nakładając łyżką smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl