Trwa ładowanie...
d2ih6is
oprac. Katarzyna Gileta

Kotlety pod pierzynką. Tanie, pyszne i szybkie

Przepis

Co powiecie na kotlety z piersi kurczaka, zapiekane pod pyszną pierzynką? Danie jest proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Takie kotlety będą świetnie smakowały z ziemniaczanym puree i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.

d2ih6is
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 1 papryka czerwona
  • 20 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pokrojone drobno ugotowane na twardo jajka, pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i posiekany szczypiorek.
  • Doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy z majonezem.
  • Nakładamy farsz na kotlety i zapiekamy w 180 st. C do chwili rozpuszczenia się sera.

*Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotlety pod pierzynką. Tanie, pyszne i szybkie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

20
4
Share
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
Więcej tematów
d2ih6is