Kotlety drobiowe a'la pizza. Zdziwisz się, jakie są pyszne
Przepyszna wariacja na temat siekanych kotletów. Z pewnością posmakują nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Są wyraziste, aromatyczne i bardzo soczyste. Po prostu niebo w gębie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, bardzo drobno kroję, mięso przekładam do miski. Papryki, ogórki, obraną cebulę, umyte pieczarki, bardzo drobno kroję i dodaję do mięsa.
- Wbijam jajka, wsypuję mąki, sól, paprykę ostrą, wlewam sos sojowy, ketchup (1 łyżkę). Wszystko dokładnie mieszam i nakładam łyżką na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego. Kotlety smażę z obu stron.
- Kotlety po usmażeniu układam na półmisku, posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Nie ma konieczności zapiekania, bo ser pod wpływem ciepła z kotletów sam się rozpuści.
- Kotlety przed podaniem polewam ketchupem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl