Konkurencja dla pizzy i hot dogów. Drożdżowe ślimaczki z parówkami

Mamy dla was fantastyczny pomysł na przekąskę do pracy czy szkoły lub na spotkanie ze znajomymi. Drożdżowe zawijańce ze smakowitym nadzieniem skuszą każdego. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Konkurencja dla pizzy. Drożdżowe ślimaczki z parówkamiKonkurencja dla pizzy. Drożdżowe ślimaczki z parówkami
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 50 g musztardy
  • 50 g ketchupu
  • 150 g sera żółtego
  • 2 ogórki konserwowe
  • 80 g cebulki prażonej
  • 600 g mąki pszennej
  • 300 g wody
  • 40 g drożdży świeżych
  • szczypta cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 5 g oleju
  • 6 parówek

Przepis

  • Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, dodaję drożdże rozpuszczone w wodzie, wlewam olej i wyrabiam ciasto. Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto w prostokąt 30 cm x 40 cm.
  • Musztardę mieszam z ketchupem, smaruję ciasto po całej powierzchni.
  • Następnie posypuję prażoną cebulką i startymi na tarce ogórkami konserwowymi.
  • Kiełbaski kroję w plasterki i rozkładam na ogórkach. 5. Ciasto kroję pionowo w 5 cm paski i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
  • Paski ciasta zwijam w rulony i układam w tortownicy. Odstawiam na dwadzieścia minut do wyrośnięcia.
  • Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 st. C.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja