Kompot z letnich owoców. Naturalny i słodki
Domowy, pyszny kompot z czereśni, porzeczek i borówek. Łączy smak kwaśny i słodki jednocześnie, dlatego świetnie urozmaici obiad - nie tylko niedzielny. Przygotowanie jest wyjątkowo proste i warto zastąpić nim sklepowe napoje czy gazowane drinki. Idealna propozycja w cyklu "Smaki Polski", a sprawdzony przepis prosto z bloga "Dziękuję było pyszne".
Karolina Osica
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Napoje gorące
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 500 g czereśni
- 250 g porzeczek
- 250 g borówek
- cukier (ilość wg uznania)
- 5 szklanek wody
Przepis
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl