Kolorowy galaretkowiec. Szybki i pyszny deser na lato
Bardzo prosty i szybki przepis na deser, który smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Galaretkowiec nie tylko jest przepyszny, ale również świetnie prezentuje się na stole. Doskonały deser na letnie przyjęcia. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Dla dzieci
 - Kategoria przepisów: Desery
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 
Składniki
Przepis
- Każdą galaretkę rozpuścić w 250 ml wody i wlać do pojemników, w których łatwo będzie ją pokroić. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
 - Żelatynę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Zagotować mleko razem z cukrami, wlać do niego rozpuszczoną żelatynę i zdjąć z palnika. Odstawić do wystudzenia.
 - Galaretki pokroić w kwadraty i poukładać w silikonowej formie tak, aby kolory były wymieszane. Zalać ostudzonym mlekiem i odstawić do lodówki na kilka godzin.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl