Trwa ładowanie...
d3ccq1p
28-07-2020 09:01

Kolorowa sałatka z patisona. Idealna na grilla

Przepis

Do celów kulinarnych najlepiej nadają się młode patisony, które mają na tyle delikatną skórkę, że nie trzeba jej nawet obierać. Jak je wykorzystać? Możliwości istnieje mnóstwo. Patisony warto wykorzystać do przygotowania surówek i sałatek.

d3ccq1p
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 małe patisony
  • 4 marchewki
  • 1 pęczek dymki
  • 400 g pomidorów
  • 250 g pieczarek
  • kilka listków sałaty lodowej
  • 250 g chudego jogurtu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, cukier
Przepis
  • Patisony obrać i przekroić w drobną kostkę. Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w krążki, a pomidory i pieczarki na ćwiartki.
  • Sałatę poszarpać w małe kawałki.
  • Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą i cukrem. Dodać posiekaną dymkę oraz przyprawy.
  • Liście rozłożyć na talerzu, położyć warzywa.
  • Sałatkę polać przygotowanym sosem jogurtowym.

Przepis dodał użytkownik Daisy

Kolorowa sałatka z patisona. Idealna na grilla
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ccq1p
d3ccq1p
d3ccq1p
d3ccq1p
Więcej tematów
d3ccq1p