Kolorowa sałatka z patisona. Idealna na grilla
Do celów kulinarnych najlepiej nadają się młode patisony, które mają na tyle delikatną skórkę, że nie trzeba jej nawet obierać. Jak je wykorzystać? Możliwości istnieje mnóstwo. Patisony warto wykorzystać do przygotowania surówek i sałatek.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Patisony obrać i przekroić w drobną kostkę. Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w krążki, a pomidory i pieczarki na ćwiartki.
- Sałatę poszarpać w małe kawałki.
- Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą i cukrem. Dodać posiekaną dymkę oraz przyprawy.
- Liście rozłożyć na talerzu, położyć warzywa.
- Sałatkę polać przygotowanym sosem jogurtowym.
Przepis dodał użytkownik Daisy
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze