Trwa ładowanie...
d2ap47t
d2ap47t

Kolorowa sałatka z patisona. Idealna na grilla

Przepis

Do celów kulinarnych najlepiej nadają się młode patisony, które mają na tyle delikatną skórkę, że nie trzeba jej nawet obierać. Jak je wykorzystać? Możliwości istnieje mnóstwo. Patisony warto wykorzystać do przygotowania surówek i sałatek.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
d2ap47t
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Kolorowa sałatka z patisona. Idealna na grilla
123RF
Kolorowa sałatka z patisona. Idealna na grilla
Składniki
  • 2 małe patisony
  • 4 marchewki
  • 1 pęczek dymki
  • 400 g pomidorów
  • 250 g pieczarek
  • kilka listków sałaty lodowej
  • 250 g chudego jogurtu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, cukier
Przepis
  • Patisony obrać i przekroić w drobną kostkę. Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w krążki, a pomidory i pieczarki na ćwiartki.
  • Sałatę poszarpać w małe kawałki.
  • Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą i cukrem. Dodać posiekaną dymkę oraz przyprawy.
  • Liście rozłożyć na talerzu, położyć warzywa.
  • Sałatkę polać przygotowanym sosem jogurtowym.

Przepis dodał użytkownik Daisy

Kolorowa sałatka z patisona. Idealna na grilla
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2ap47t

Podziel się opinią

Share
d2ap47t
d2ap47t

d2ap47t
d2ap47t
d2ap47t