Trwa ładowanie...
d3rqsa6
d3rqsa6

Kolorowa sałatka z ciecierzycą i granatem

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Składniki
  • 1 puszka ciecierzycy (400 g)
  • 2 duże garście ciemnych winogron
  • 1 mała, czerwona cebula
  • 2 garście rukoli
  • 1/2 szklanki ziarenek wydrążonych z granatu
  • dressing:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • sól morska do smaku
  • świeżo mielony pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • mała garść posiekanych orzechów włoskich
Przepis

Do miseczki wlać ocet i stopniowo dolewać oliwy, energicznie mieszając, aby składniki dressingu dokładnie się połączyły. Doprawić do smaku miodem, solą i pieprzem. Odstawić na chwilę do lodówki.

Ciecierzycę odsączyć i przełożyć do większej miski. Rukolę opłukać i porwać na kawałki, winogrona umyć, pokroić na połówki i usunąć z nich pestki. Cebulę obrać i posiekać w piórka. Do ciecierzycy dodać rukolę, winogrona i cebulę, wsypać również nasiona granatu. Tuż przed podaniem polać dressingiem i dodać orzechy włoskie.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Kolorowa sałatka z ciecierzycą i granatem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d3rqsa6
d3rqsa6
d3rqsa6
d3rqsa6
Więcej tematów
d3rqsa6