Trwa ładowanie...
d2nycrf

Kawa mrożona. Smakuje jeszcze lepiej niż z kawiarni

Przepis

Aeropress to proste urządzenie do parzenia dobrej i aromatycznej kawy w domu. Jest niedrogie i dobrze zastępuje kosztowny i zajmujący dużo miejsca ekspres. Kawę możesz wzbogacić smacznymi dodatkami – nada się tu np. kakao czy korzenne przyprawy. Mleko możesz z powodzeniem zamienić na schłodzony napój roślinny – np. migdałowy lub kokosowy. Pamiętaj tylko, że niektóre napoje roślinne nie spieniają się tak efektywnie jak mleko krowie.

d2nycrf
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • pojedyncze espresso z ekspresu lub aeropressu (albo 50 ml mocnej kawy rozpuszczalnej)
  • 150–200 ml zimnego mleka
  • 3–4 kostki lodu
Przepis
  • Mleko spień w szklance za pomocą spieniacza
  • Zdecydowanym ruchem wlej do środka espresso lub zaparzoną kawę rozpuszczalną.
  • Dodaj kostki lodu i od razu podawaj.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Dieta SIRT na cztery pory roku"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kawa mrożona. Smakuje jeszcze lepiej niż z kawiarni
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
Więcej tematów
d2nycrf