Karp w galarecie
Karp w galarecie to jedno z tradycyjnych wigilijnych dań. Karpia możemy przygotować zarówno z warzywami, jak i z dodatkiem rodzynek. W obu wersjach jest równie smaczny. A jaki jest wasz ulubiony sposób na karpia w galarecie?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- Do bulionu wrzucamy kawałki karpia i gotujemy ok. 20 minut.
- Następnie karpia wyjmujemy i obieramy z ości, a do bulionu dodajemy żelatynę.
- Gdy wywar się przestudzi, układamy kawałki karpia, marchewki z bulionu, kukurydzę i groszek do pojemników i zalewamy wywarem i wstawiamy do lodówki.
- Danie najlepiej przygotować dzień przed podaniem.
Przepis dodał użytkownik brygit98
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze