Karp w galarecie
Karp w galarecie to jedno z tradycyjnych wigilijnych dań. Karpia możemy przygotować zarówno z warzywami, jak i z dodatkiem rodzynek. W obu wersjach jest równie smaczny. A jaki jest wasz ulubiony sposób na karpia w galarecie?
- Czas przygotowania: Ponad 120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Do bulionu wrzucamy kawałki karpia i gotujemy ok. 20 minut.
- Następnie karpia wyjmujemy i obieramy z ości, a do bulionu dodajemy żelatynę.
- Gdy wywar się przestudzi, układamy kawałki karpia, marchewki z bulionu, kukurydzę i groszek do pojemników i zalewamy wywarem i wstawiamy do lodówki.
- Danie najlepiej przygotować dzień przed podaniem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl