Trwa ładowanie...
d2dpc42
d2dpc42

Karp w galarecie

Przepis

Karp w galarecie to jedno z tradycyjnych wigilijnych dań. Karpia możemy przygotować zarówno z warzywami, jak i z dodatkiem rodzynek. W obu wersjach jest równie smaczny. A jaki jest wasz ulubiony sposób na karpia w galarecie?

Oceń jako pierwszy:
d2dpc42
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Karp w galarecie
Shutterstock
Karp w galarecie
Składniki
  • bulion warzywny
  • karp
  • kukurydza konserwowa
  • groszek konserwowy
  • żelatyna
Przepis

Do bulionu wrzucamy kawałki karpia i gotujemy ok. 20 minut. Następnie karpia wyjmujemy i obieramy z ości, a do bulionu dodajemy żelatynę. Gdy wywar się przestudzi, układamy kawałki karpia, marchewki z bulionu, kukurydzę i groszek do pojemników i zalewamy wywarem i wstawiamy do lodówki. Danie najlepiej przygotować dzień przed podaniem.

Przepis dodał użytkownik brygit98

Karp w galarecie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2dpc42

Podziel się opinią

1
Share
d2dpc42
d2dpc42

d2dpc42
d2dpc42
d2dpc42