Karol Okrasa o nietypowych połączeniach na świątecznym stole
Ryby i słodkie owoce? Takie kontrastowe zestawy podpowiada Karol Okrasa. Szef kuchni na warsztatach kulinarnych "Wigilia z Lidlem" #DzielmySięRadością zdradził nam swoje patenty nie tylko na karpia i śledzie.
Karta jest śledziona Na święta zna… Rozwiń
Transkrypcja:
Karta jest śledziona
Na święta znamy jakie ryby jeszcze warto
Te które nam smakują to jest najprostszy
Czy sposób w jaki można sobie w jaki można sobie sprawić by
Potrawy nam smakowały
Daleki jestem od tego żeby coś narzucać
Ale myślę że narzucać można jedynie styl przyda
Przygotowania tych ryb
Bo czy to będzie karp
Czy to będzie jesiotra
Czy to będzie kawałek łososia troci pstrąga
Świeżego oczywiście
Pod kątem jeszcze mówił te
Pod kątem ryby
To sposób naprawienia jest kluczowy jak to zrobić żeby to możemy się atrakcyjne i myślę że warto się skusić na to żeby
Przebieracie potrawa
Nieco inna
Niż do tej pory
Statyw inspiracje oprócz tego że dzisiaj to można też przecież na kuchni Lidla dostać mnóstwo
Bo choć ja jestem tam tylko dodatkiem
Toczy Daria czy nawet Paweł Małecki potrafi zrobić dobrego karpia
Z piernikiem na piernika akurat u niego jest
Nowa święta nietypowe połączenia
Owoce ryby jakie są takie najważniejsze zasady Jak łączy
Kontrasty
Duże kontrasty
Jeżeli będziemy się tylko
Mogli poruszać tej starej żeby na kuchnię bo jakoś
Charakterystyczna to już będzie dobrze
Czyli jeżeli ma być
Słodko-kwaśne to niech będzie słodko kwaśny ale tak żeby to było czuć
Nie wystarczy dodać piernika że on po prostu pojawił się w potrawie
Ale trzeba go dodać na tyle żebym ja
Ten który gotuje mógł rzeczywiście poczuć coś korzennego
Tyle trzeba gotować bardzo często jest też jest sprawa
Przygotowania potrawy jakie długo gotujemy czy ten piernik dajemy na początku czy na końcu No to już są jakieś
Śniłam sobie
Które każdy z nas pewnie przed chwilą ćwicząc raz czy drugi potrawę
Wyrobisz